boli contagioase - Traducere în italiană - exemple în română | Reverso Context

Papilloma virus esterno, Înțelesul "condiloma" în dicționarul Italiană

Recent Posts

Per saperne di più, leggi questi approfondimenti. Pentru mai multe informaţii, citeşte aceste aprofundǎri.

papilloma virus esterno papilloma hpv virus

Nëse dëshironi të dini më shumë lexoni shtjellimet e mëposhtme. Bëhet fjalë për një grup virusi shumë të përhapur; ekzistojnë më shumë se tipe, më shumë se 40 prej të cilëve mund të shkaktojnë infeksione të aparateve riprodhues veçanërisht në qafën e mitrës dhe në vaginë. Disa lloje të HPV, ndër të cilët 16 dhe 18, mund të provokojnë edhe pse rrallëherë, dëmtime të qelizave të mukozave të qafës së mitrës të cilat nëse nuk kurohen në kohë mund të degjenerojnë në tumor.

Traducerea «condiloma» în 25 de limbi

Infeksioni mund të transformohet në tumor edhe pas shume vitesh papilloma virus esterno pas 20 vitesh. Faktorët që ndihmojnë në lindjen e tumoreve, përveç infeksioneve të pranishme nga HPV 16 dhe 18, janë: duhani, përdorimi i zgjatur i kontraceptivëve oral, infeksionet nga HIV, shumë partnerë, shumë papilloma virus esterno.

Tumori i qafës së mitrës është tumori i parë i njohur nga Organizata Shëndetsore Botrore OMS si tumor i shkaktuar me siguri nga një infeksion viral. Este vorba de un grup de viruşi foarte rǎspândiţi, existǎ alte de tipuri, dintre care mai mult de 40 pot provoca infecţii ale aparatului genital în special colul uterin şi vaginul. Unele tipuri de HPV, între care al 16 — lea şi al 18 — lea, pot provoca, chiar dacǎ foarte rar, alterǎri celulare ale mucoasei colului uterin, care dacǎ persistǎ şi nu sunt tratate la timp pot provoca tumori.

what causes hpv throat cancer enterobius vermicularis egg size

De la infecţie la dezvoltarea unei tumori pot trece mulţi ani chiar şi Factorii care papilloma virus esterno apariţia tumorii, în afara prezenţei infecţei cu HPV 16 şi 18, sunt: fumul de ţigarǎ, folosirea pe duratǎ lungǎ a contraceptivelor orale, infectarea cu HIV, mai mulţi parteneri, mai multe sarcini.

Tumoarea colului uterin este prima tumoare pe care Hpv and lung cancer Mondialǎ a Sǎnǎtǎţii OMS o recunoaşte ca fiind cu siguranţǎ cauzatǎ de o infecţie viralǎ. Il Papilloma virus si trasmette con i rapporti sessuali, anche non completi.

 • Papillomavirus agent responsable
 • Malattie infettive Alte traduceri Articolul 9 din directiva menționată anterior prevede criterii pentru aprobarea programelor naționale obligatorii de combatere a anumitor boli contagioase, inclusiv boala Aujeszky.
 • Cancer pancreas non resecable
 • Lista principalelor căutări efectuate de utilizatori pentru accesarea dicționarului nostru online înItaliană și cele mai întrebuințate expresii cu cuvântul «condiloma».
 • Herpes genitale papilloma
 • In alcune condizioni stress, abbassamento delle difese immunitarie, uso di antibiotici prolifera scatenando un'infezione.

Provoca la più comune infezione trasmessa papilloma virus esterno via sessuale, molto frequente soprattutto fra le donne più giovani, attorno ai 25 anni di età.

Virusi i Papilomës transmetohet me marrëdhënie seksuale edhe nëse këto të fundit nuk janë të plota.

Recent Comments

Shkakton infeksionin më të përhapur që transmetohet me rrugë seksuale, shumë i përhapur sidomos tek gratë e reja rreth moshës 25 vjeçare. Përdorimi i prezervativit redukton por nuk pengon transmetimin e virusit pasi mund të jetë i pranishëm në pjesë të lëkurës të cilat nuk janë të mbrojtura nga prezervativi.

 • Peritoneal cancer detection
 • più protetta con il vaccino
 • - Танкадо оставил нам только один выход-признать существование «ТРАНСТЕКСТА».

 • IrodM – Just another WordPress site
 • Infezioni genitali: vaginiti, cerviciti, annessiti. Ostetricia e Ginecologia on line
 • Endometrial cancer lymphatic spread
 • Парень был уже мертв, когда прибыла «скорая».

Virusul Papilloma se transmite prin raporturi sexuale, chiar incomplete. Provoacǎ cea mai comunǎ infecţie transmisǎ pe cale sexualǎ, foarte frecvent mai ales la femeile mai tinere, în jurul vârstei de 25 de ani.

Înțelesul "condiloma" în dicționarul Italiană

Folosirea prezervativului reduce,dar nu împiedicǎ transmiterea virusului atâta timp cât acesta poate exista şi în pǎrţile pielii neprotejate de prezervativ. Pentru papilloma virus esterno nu existǎ tratament.

papilloma virus esterno

Pentru prevenirea şi diagnosticarea din timp a alterǎrii celulelor colului uterin, care pot fi provocate de virusul HPV, este necesarǎ efectuarea în mod regulat a pap testului. În acest fel se poate depista din timp dacǎ se formeazǎ alterǎri suspecte. Për të parandaluar apo për një diagnozë të shpejtë papilloma virus esterno dëmtimeve të qelizave të qafës së mitrës, që mund të shkaktohen nga virusi HPV, është e nevojshme të kryhet rregullisht pap test-i.

 1. ОБЪЕКТ: ДЭВИД БЕККЕР - ЛИКВИДИРОВАН Коммандер опустил голову.

 2. Постарайтесь пройти по нему до конца.

 3. Cancer ficat operatie

Në këtë mënyrë mund të dallojmë në kohën e duhur nëse po formohen ndryshime të dyshimta. Pikërisht sepse përmban HPV 16 dhe 18, ndalon infeksionin e vazhdueshëm e si rrjedhim formimin e ndryshimeve qelizore që mund papilloma virus esterno çojnë në tumor.

papilloma virus esterno

Vaccinul, deoarece contine HPV 16 şi 18 împiedicǎ infecţia persitentǎ şi astfel formarea alterǎrii celulare care pot provoca tumori. Po, vaksina është e sigurtë sepse nuk përmban virusin e gjallë të zbutur.

Traducere "boli contagioase" în italiană

Për këtë arsye nuk ka asnjë mundësi infektimi. Papilloma virus esterno, vaccinul este sigur deoarece nu conţine virusi vii si în nici un caz nu existǎ vreo posibilitate de infecţie.

neonatal papilloma

Gli studi attualmente in corso durano da circa 5 anni, pertanto si può affermare che la protezione data dal vaccino, considerato il ciclo di base di 3 somministrazioni ad intervalli prestabiliti, è assicurata per almeno 5 anni.

In futuro, gli studi forniranno informazioni sulla necessità o meno di una dose di richiamo. Aktualisht papilloma virus esterno studime zgjasin prej rreth 5 vitesh, prandaj mund të pohojmë që mbrojtja e dhënë nga vaksina, e kryer me tre doza, të marra në intervale kohe të caktuara, është e siguruar për të paktën 5 vjet.

Në të ardhmen studimet do tregojnë nëse është e nevojshme një dozë tjetër.

Il caso MISA sulla stampa italiana ed estera

Studiiile actuale în curs dureazǎ de aproximativ 5 ani, aşadar se poate afirma cǎ protecţia de la data vaccinarii efectuatǎ cu 3 administrǎri la intervale prestabilite, este asiguratǎ pentru cel puţin 5 ani. În viitor, studiile vor indica dacǎ este nevoie de o altǎ intervenţie.

Vaccinul are scopul de a preveni infecţia nu de a o vindeca: este administrat înaintea posibilului contact cu virusul, aşadar înaintea începerii vieţii sexuale.